Δωρεάν μεταφορικά από €40+
Καλάθι

Ethiopia

Κόκκοι (250 g) με 10,61 

Γιασεμί, βερίκοκο, κεράσια
και μελάσα

Τι κάνει την
“Ethiopia” ξεχωριστή

Γνωστή ως η πατρίδα του καφέ, η Αιθιοπία αποτελεί
έναν αγαπημένο προορισμό λόγω της αξιοσημείωτης
ποικιλίας γεύσεων που προσφέρει

Όταν γευτήκαμε πρώτη φορά αυτόν τον καφέ, εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο καθαρή γεύση είχε, σκεπτόμενοι πάντα ότι πρόκειται για έναν natural processed καφέ.

Για όσους από εσάς τυχόν έχετε γευτεί αντίστοιχους καφέδες, θα έχετε παρατηρήσει ότι τείνουν να έχουν ένα διακριτό άρωμα και γεύση, που κυμαίνεται από "πολύ φρουτώδες" έως "πολύ funky", στοιχεία που οφείλονται στη μέθοδο επεξεργασίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ

Ο washing station Gargari Gutity βρίσκεται στην νότια πλευρά της Αιθιοπίας, στην περιοχή Gargari Kebele και σε απόσταση 22χλμ από την πόλη Gedeb.

Πρόκειται για έναν washing station που εστιάζει στην παραγωγή τόσο washed, όσο και natural καφέδων, με τη συμβολή περισσότερων από 3,200 καφεκαλλιεργητών σε εβδομαδιαία βάση.

Με το πέρας των χρόνων, η περιοχή Yirgacheffe έχει αποκτήσει μία αξιοσημείωτη φήμη για τον πολύ καλής ποιότητας καφέ που παράγει, με μερικά από τα πιο περιζήτητα microlot του κόσμου να ανήκουν σε αυτή.

Το υψηλό υψόμετρο, το γόνιμο έδαφος, οι συνεχείς βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη γνώση των ντόπιων, αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στο υψηλό επίπεδο των καφέδων από το Yirgacheffe.

Χαρακτηριστικά
Προέλευση
Αιθιοπία
Περιοχή
Gedeo, Yirgacheffe
Υψόμετρο
2100–2300 μ
Σταθμός Πλυσίματος
Gargari Gutity
Ποικιλίες
Local landraces, mostly 74110 & Kurume
Επεξεργασία
Natural
Προφίλ (7501-9103)
Γιασεμί, βερίκοκο, κεράσια & μελάσα
Άλεση
Σπυρί Καφέ
Χρήση
Espresso
Φίλτρου
Βάρος
250 g

Όλα τα προϊόντα

ALL
Κόκκοι
Κάψουλες