Δωρεάν μεταφορικά από €40+
Καλάθι

Costa Rica

Κόκκοι (250 g) με 10,61 

Δαμάσκηνo, παπάγια, επίγευση
κρασιού, χυμώδης

Τι κάνει την
“Costa Rica” ξεχωριστή

Ένας φυσικά επεξεργασμένος καφές από την περιοχή
Santa Cruz, San Jose της Κόστα Ρίκα

Εξωτικά, φρουτώδη αρώματα ανοίγουν το δρόμο σε μία συγχορδία αρωμάτων, όπου νότες δαμάσκηνου και παπάγιας ενώνονται.

Ένας προσεκτικά συλλεγμένος και επιδέξια καβουρδισμένος καφές, ώστε κάθε γουλιά του να έχει ένα ζουμερό σώμα και να αφήνει ένα καθαρό τελείωμα.

Ζήσε μία εμπειρία καφέ σε άλλο επίπεδο με μία συσκευασία κόκκων καφέ Costa Rica, ακόμα και στο σπίτι, επιλέγοντας την μέθοδο παρασκευής που προτιμάς.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Σε απόσταση περίπου δύο ωρών οδικώς νότια του San Jose, το Tarrazú αποτελεί το χρυσορυχείο καφέ της χώρας, με το ορεινό του τοπίο και την πλούσια βλάστηση να προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για καλλιέργεια καφέ.

Οι φυτείες καφέ βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1,500 μέτρων, επιτρέποντας στους καρπούς του καφέ να ωριμάσουν αργά και να αναδείξουν όλα τα στοιχεία τους. Όλα ξεκινούν με τη συλλογή των πολύ ώριμων καρπών καφέ με βαθμό Brix (τρόπος μέτρησης της περιεκτικότητας της ζάχαρης) κοντά στο 26.

Η φυσική επεξεργασία αποτελεί την παλαιότερη μέθοδο στον κόσμο που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα του καφέ. Σε αυτή την επεξεργασία, οι καρποί καφέ παραμένουν έως και έναν μήνα σε ανοιχτούς χώρους ώστε να στεγνώσουν φυσικά.

Η παραγωγή natural καφέδων γίνεται μόνο σε ξηρά κλίματα ή σε περιπτώσεις που ο καφές στεγνώνει μερικώς με μηχανές που ενισχύουν και επιταχύνουν τη διεργασία.

Αυτή η διαδικασία διατηρεί όλα τα αρώματα και τη γεύση των κόκκων καφέ, προσδίδοντας ένα φλιτζάνι με φρουτώδες προφίλ.

Από την άλλη πλευρά, οι natural καφέδες παρουσιάζουν χαμηλή οξύτητα λόγω της απουσίας ζύμωσης κατά τη διαδικασία στεγνώματος.

Χαρακτηριστικά
Προέλευση
Κόστα Ρίκα
Περιοχή
Santa Cruz, San Jose
Υψόμετρο
1700 μ
Φάρμα
La Cuesta
Ποικιλίες
Cattura, Catuai
Επεξεργασία
Natural
Προφίλ (7501-9107)
Δαμάσκηνo, παπάγια, επίγευση κρασιού, χυμώδης
Άλεση
Σπυρί Καφέ
Χρήση
Espresso
Φίλτρου
Βάρος
250 g

Όλα τα προϊόντα

ALL
Κόκκοι
Κάψουλες